Inés Martínez, mediadora comunitària de la cooperativa Espai Coneix, comenta que, durant aquests sis mesos, s’ha treballat a com fer arribar la informació sobre el barri i els seus recursos a la comunitat gitana: “Com arribar a aquest jove o a aquesta dona que no participava perquè desconeixia les activitats que hi ha”, explica. Hi coincideix Mireia Pujol, també mediadora comunitària, qui afirma que l’objectiu de la iniciativa “és generar vincles positius en què la mateixa comunitat pugui detectar els referents positius per poder treballar, a través d’aliances, aquells conflictes que puguin afectar el nostre benestar”.

Per aconseguir la participació inclusiva s’han contractat tres mediadors membres de la comunitat gitana. Han rebut formació i estan desenvolupant la gestió de prevenció al barri en quatre comissions: dones, joves, veïnat i comerç i culte. Marisa Jiménez, membre de la comissió de dones, explica que el projecte ha servit per implicar-la en tot i oferir-los espai per treballar, crear, ajudar i formar els seus fills. Cristina Vázquez, una altra mediadora, espera que “realment hi hagi oportunitats per a totes les persones que ho vulguin i també alternatives i recursos”.

En els propers sis mesos, els objectius seran consolidar la xarxa amb els tres mediadors com a referents i generar un grup de persones que treballin amb ells en les necessitats del barri.