La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que l’Hospital Vall d’Hebron ha pres “totes les mesures necessàries” després de la mort de dos nadons prematurs afectats per un bacteri. Vergés diu que cap dels vuit nens que han contret el bacteri han desenvolupat símptomes. Segons la consellera, ara el que toca és esperar a conèixer el resultat de la investigació que s’ha obert per esclarir els fets.

“Hem obert una investigació, com es fa sempre. Són infeccions que hi ha i s’han de prendre mesures. Vall d’Hebron ja ha pres totes les necessàries”, ha explicat la consellera, que també ha afegit que dels vuit nens que han contret el bacteri, “no n’hi ha cap que estigui malalt”. Els nadons que van morir van patir una enterocolitis, una malaltia freqüent entre els prematurs, que va provocar que el bacteri Klebsiel·la pneumoniae, del qual eren portadors, passés a la sang i els provoqués una sèpsia.

Millora la salut de quatre dels vuit nadons aïllats

Segons ha comunicat l’Hospital Vall d’Hebron aquest dimarts al matí, quatre dels vuit nadons prematurs aïllats i afectats pel bacteri “han millorat de les seves patologies de base” en les últimes hores. Aquest escenari, explica el centre, fa menys probable que desenvolupin una infecció. Ara bé, tots continuen apartats de la resta de nadons.

La Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat reclama més explicacions

La presidenta de la Coordinadora Usuaris de la Sanitat, Carme Sabaté, reclama a l’Hospital Vall d’Hebron que doni una explicació més exhaustiva sobre el què ha passat i es pregunta si es va actuar amb prou celeritat entre la mort del primer nadó i la del segon.