Un taller de cuina per ajudar en la recuperació de persones en tractament psiquiàtric. Aquesta és una de les teràpies que proposen des de l’Hospital de la Mare de Déu de la Mercè. L’equip de psiquiatres que treballa al centre ha posat en marxa aquesta activitat per als usuaris de l’hospital de dia de l’àrea de psiquiatria. L’objectiu és que els pacients treballin aspectes que els puguin servir en la quotidianitat de la vida diària com la planificació, la gestió de l’economia o el treball en equip però també perquè puguin fer una reflexió sobre la necessitat d’alimentar-se correctament i sàpiguen els beneficis que això comporta en l’àmbit psicològic.

Un taller de cuina amb molts beneficis

El dimecres és un dia especial a l’hospital de dia de l’àrea de psiquiatria de l’Hospital de la Mare de Déu de la Mercè, ubicat al barri d’Horta. És el dia del taller de cuina. Segons expliquen els psiquiatres responsables de l’activitat, contribueix a la socialització perquè ajunta diverses persones en un mateix entorn i fa que es coordinin entre elles d’una manera espontània per fer una tasca més o menys complexa.

El dimecres cuinen els usuaris

Primer fan una reunió per decidir el menú i després estableixen quins aliments s’han d’anar a comprar al mercat del barri. Així, a banda de la cuina, també treballen aspectes com la planificació i la gestió de l’economia a banda del treball en equip. Els usuaris asseguren que el taller els ajuda a superar l’ansietat i també els ajuda adquirir uns hàbits alimentaris millors. Aquest és un dels aspectes cabdals de l’activitat ja que menjar d’una forma saludable és fonamental en el procés de recuperació.

Un centre amb llista d’espera

Els components del taller van canviant en funció de quan els usuaris de l’hospital de dia reben l’alta. Els tractaments acostumen a durar tres mesos amb l’objectiu d’aconseguir la recuperació dels pacients sense que hi hagi un trencament total amb la seva vida. El de l’Hospital de la Mare de Déu de la Mercè, gestionat per les Germanes Hospitalàries, té llista d’espera.