El carrer de Roger de Flor entre Diputació i Consell de Cent s’ha llevat aquest dijous al matí tenyit de negre i amb una forta olor de cremat. Les flames de les barricades que es van aixecar en aquest punt van calcinar fins a una dotzena de cotxes estacionats, diverses motos, contenidors i també van cremar la façana i la porta d’un bloc de pisos i les persianes i cartells de diversos locals comercials.

Temor que les flames arribessin a la gasolinera

A la cantonada amb Diputació hi ha una benzinera on també es van viure moments de tensió per la por que les flames hi arribessin. El propietari i diversos treballadors expliquen que van treure les mànegues antiincendis i van anar a sufocar el foc mentre no arribaven els Bombers: “Vam començar a apagar els focs que hi havia al voltant. Vam trucar al 112 però no donaven l’abast. Si no estic aquí rebenten la benzinera. Es van amagar als lavabos. Si no arribem a estar aquí, la gasolinera avui no existeix. Que demostrin que són gent de pau. No és normal el que va passar”, explica.

12 vehicles completament calcinats

Des de primera hora del matí els equips municipals de neteja han treballat sobre el terreny amb l’ajuda de les grues per retirar els vehicles calcinats. Mirant-s’ho des de primera fila hi havia els veïns i comerciants del carrer que anaven explicant com havien viscut la segona nit d’aldarulls.

 

Les flames arribaven als balcons

Els inquilins del 137 van veure com les flames s’enfilaven fins als balcons: “Jo soc català però em pregunto a qui representen aquests senyors. M’estic tornant agnòstic. Estic molt preocupat. Qui els mana? Tenen molt mala llet”.  El foc va cremar completament la persiana i el cartell del bar restaurant Yalujian. La propietària del Colmado Buendía no ha pogut contenir les llàgrimes quan ha comprovat que el seu establiment estava sa i estalvi.

La propietària del Bar la Cabaña deia que no volia parlar amb els mitjans de comunicació però en veu alta no parava de repetir: “Estic indignada. Vaig passar molta por. Les flames m’arribaven a casa i he temut pel que podia passar amb el bar”. En la mateixa línia, i visiblement angoixada, la propietària del bar Dirty Duck al carrer de la Diputació: “Va començar a entrar gent al bar. Vam tancar les portes. Van començar a tirar totes les plantes del bar a terra. Em vaig posar molt nerviosa. La gent volia sortir del bar i vam tancar perquè no entrés ningú més. Va ser horrorós”.

Quan encara no havien tocat les 11 h del matí ja no quedava ni rastre dels cotxes i contenidors cremats. El que perdurava era la forta olor de cremat i la cendra escolant-se per tots els racons mentre les brigades de neteja remullaven la zona amb aigua per intentar ajudar que l’ambient fos més respirable. Veient com han anat les dues darreres nits són molts els bars i comerços que es plantegen no aixecar la persiana aquest divendres coincidint amb la vaga general.