La portaveu adjunta d’ERC a l’Ajuntament, Elisenda Alamany, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que surti al carrer en “manifestacions cíviques que reclamen drets i llibertats” i que ho faci ja aquest divendres coincidint amb la vaga general. Alamany ha acusat Colau d’haver-se “inhibit i amagat” i li ha plantejat que recuperi l’ADN de quan era activista.

En roda de premsa, els republicans han condemnat els aldarulls d’aquest dimarts i dimecres a la nit. “No ens sentim gens representats amb les actituds violentes”, ha dit el portaveu Jordi Coronas, que ha fet una crida a la “calma i responsabilitat”. Alamany hi ha afegit que l’objectiu de l’independentisme és “ser més i més forts” i que “la violència ens fa ser més febles”. “Al poder no se’l desestabilitza amb barricades o fogueres sinó de manera pacífica i coordinada”, ha sentenciat.

Reclamen fer el ple sobre la sentència

Els dos portaveus d’ERC han reiterat a l’alcaldessa que reconsideri la suspensió del ple extraordinari sobre la sentència que Colau va desconvocar. “Som l’única capital que no pot debatre”, ha lamentat Coronas, que ha instat l’alcaldessa a convocar el plenari “al més aviat possible”, si pot ser abans de les comissions previstes per a dilluns i dimarts de la setmana vinent.

La portaveu de JxC, Elsa Artadi, també ha lamentat que Colau hagi desconvocat el ple extraordinari per “poder debatre i rebutjar el contingut de la sentència i parlar de tot el que està passant”. Segons Artadi, aquest fet és “una nova demostració que l’acord amb Manuel Valls és ferm”. En paral·lel, el Grup Municipal de JxC també ha condemnat “els fets que han estat violents en els darrers dies”.