Els educadors interins de l’escola pública han fet vaga aquest dijous per denunciar un “abús de la temporalitat” i demanar fixesa de les treballadores així com per reclamar un millor finançament de l’escola pública. A la convocatòria també s’ha mostrat el rebuig contra els diferents processos d’oposicions que s’han obert per cobrir les places que ara ocupen. La protesta, amb mobilitzacions al carrer en diversos punts de la ciutat, coincideix amb el primer dia de Josep Gonzàlez-Cambray al capdavant de la conselleria d’Educació. A l’aturada, convocada per la CGT, s’hi han sumat diferents col·lectius com les tècniques d’educació infantil (TEI) fins a treballadors de les escoles bressol municipals. També personal d’administració i serveis, neteja i menjador, que han denunciat l’externalització.

Unes 700 persones, segons els impulsors de l’aturada, s‘han concentrat a la plaça Sant Jaume de Barcelona, on han cantat proclames com ‘Cap interina al carrer’, ‘Les que hi som ens quedem’ o ‘Prou abús de temporalitat’.

Vaga amb baix seguiment

Segons el departament, el seguiment de la vaga als centres educatius del Consorci d’Educació de Barcelona ha estat del 2,2 % . En el cas de les escoles bressol municipal, l’Ajuntament xifra el seguiment en el 9 %. Fonts sindicats apunten a uns serveis mínims excessius “que han impedit que més treballadores se sumin a l’aturada”.

Protesta dels educadors interins a la plaça d’Urquinaona

Ocupen la seu del Consorci d’Educació

La protesta més matinera ha estat la dels tècnics d’educació infantil, que han s’han concentrat a les 10 h a la plaça d’Urquinaona i han ocupat breument el vestíbul del Consorci d’Educació de Barcelona.

Una mica més tard, a les 11 h, ha començat la protesta dels educadors de les escoles bressol municipals a la plaça de Sant Jaume. Asseguren que un 70 % són interins i porten 11 anys sense que en surtin places. Actualment, el procés per convocar les oposicions està aturat per divergències en la categoria laboral que els hi hauria de correspondre. Finalment, totes dues mobilitzacions s’han unit en una protesta conjunta a les 12 h davant de l’Ajuntament i la Generalitat.

Cartell de la protesta a la plaça de Sant Jaume

Els interins reclamen poder-se acollir a l’article de la llei estatal que regula el treball en l’Administració pública que estableix que en situacions excepcionals es pot fer un concurs d’oposicions a través dels mèrits.