Mossos al carrer del Carme pel desallotjament de l'Espai de l'Immigrant

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat per ordre judicial un local al Raval que l’Espai de l’Immigrant va ocupar fa uns mesos juntament amb el Sindicat de Cuidadores Sense Papers. L’associació ofereix ajuda a dones desnonades i sense sostre que estan soles i no tenen prou recursos per mantenir-se.

L’organització assembleària d’Endavant Ciutat Vella ha estat qui ha donat l’alerta a través de les xarxes socials. En una piulada amb fotografies, es pot veure com els Mossos han tallat el carrer del Carme per desallotjar l’espai. Segons Endavant, cap a les nou del matí hi havia cinc furgonetes dels antiavalots que hi impedien l’accés. Fonts policials han informat a betevé que el desallotjament s’ha efectuat.

L’Espai de l’Immigrant assegura que va deixar de reunir-se en aquest local fa unes setmanes. Tot i això, aquest dijous al matí quan hi han entrat els agents hi havia gent a l’interior. De fet, a les portes de l’establiment -un restaurant que ara per ara no té llogater- hi havia roba amuntegada que probablement pertany a les persones que pernoctaven allà.

Als vidres del restaurant encara hi havia aquest matí els cartells que les dues associacions ocupants van enganxar-hi. S’hi podia llegir que havien alliberat l’espai per acollir-hi persones en situació de vulnerabilitat que no tenen llar i per a què les associacions del barri poguessin fer les seves reunions.

L’Espai de l’Immigrant té el seu local principal al carrer d’Agustí Duran i Sanpere alberga diversos projectes socials, com el de La Caracola, i també hi havien estat el Sindicat de Manters i el Sindicat d’Habitatge del Raval.