La Comissió de Govern de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la convocatòria de 1.239 places d’ocupació pública. Es tracta del segon paquet d’oposicions més grans del mandat, només superat per la convocatòria del 2019. El bloc més nombrós de l’oferta és el de les 259 places noves de la Guàrdia Urbana.

Des del consistori destaquen que també s’aprova “un nombre destacat de places en especialitats socials“. Dins d’aquesta convocatòria hi haurà 266 llocs de feina per estabilitzar la plantilla actualment interina en aquests col·lectius, com Treball Social, Educació Social, Infermeria del Servei d’Extenció i Prevenció d’Incendis, Psicologia i Pedagogia.

També es convoquen 27 places d’ajudants de serveis auxiliars destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. Finalment, es convoquen cinc places de Bombers que se sumen a les 12 places d’infermeria d’aquest cos.

Està previst que els processos d’oposicions es puguin consultar a partir de la primera setmana de març al web de l’Ajuntament.

Mèrits pel xinès, l’àrab i l’urdú a la Guàrdia Urbana

La convocatòria de places de la Guàrdia Urbana ha incorporat com a mèrit per primera vegada el coneixement del xinès, l’àrab i l’urdú. Des de l’Ajuntament assenyalen que es tracta dels “tres dels idiomes més presents com a llengües maternes entres els barcelonins i barcelonines”. En convocatòries anteriors ja es va incorporar el coneixement de la llengua anglesa.

També per primera vegada es podrà posposar la prova física, no només a les dones que estiguin embarassades al moment de l’examen, sinó també a aquelles que acreditin estar en situació de postpart de fins a 16 setmanes posteriors al naixement del fill o filla. Aquestes novetats se sumen a les mesures ja previstes a la darrera convocatòria per introduir la quota del 40 % de dones a la plantilla de la Guàrdia Urbana.