vacunes janssen

El dos milions de persones de tot l’estat que han estat vacunades amb Janssen hauran de rebre una segona dosi de reforç. Segons avança ‘La Vanguardia’, aquesta és la proposta que la Ponència de Vacunes ha fet arribar a la Comissió de Salut Pública, després de comprovar que aquest col·lectiu està menys protegit davant de la covid. El següent pas és que la mesura s’aprovi al Consell Interterritorial de Salut Pública, integrat pel ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes. Alguns països com França o els Estats Units ja han aprovat d’administrar aquesta segona dosi de reforç de Janssen.

En el cas de les vacunes de Pfizer i Moderna, ja se n’ha començat a administrar una tercera dosi a les residències i a les persones majors de 70 anys.

La segona dosi seria de Pfizer o Moderna

Segons la Ponència de Vacunes, el vaccí de Janssen, que és una vacuna monodosi, té una efectivitat inferior, d’entre un 15 i un 20 % davant de la infecció i les hospitalitzacions, respecte de les vacunes d’ARN missatger, com Pfizer o Moderna. També han constatat una reducció progressiva de l’efectivitat del vaccí segons el temps que ha transcorregut des de la vacunació. Per això, la ponència recomana administrar una segona dosi de record d’una vacuna “d’alt poder immunogen”, com són les de Pfizer o Moderna.

Primer, les persones més grans

La dosi de reforç als vacunats Janssen (a partir dels tres mesos de la dosi inicial), arribarà després que l’hagin rebuda els usuaris de les residències de gent gran (a partir dels sis mesos de la pauta inicial), i els majors de 70 anys o més (a partir dels sis mesos de la pauta inicial).

Dos milions de persones han rebut el vaccí de Janssen

A l’estat hi ha dos milions de persones que han rebut el vaccí de Janssen. Les primeres a rebre aquest vaccí van ser les persones de més de 70 anys, i posteriorment es va anar ampliant la franja d’edat fins arribar als majors de 40 anys. També ha estat el vaccí que s’ha fet servir per als col·lectius amb vulnerabilitat social, com ara persones sense llar i migrants en situació administrativa irregular. Precisament es va triar aquest vaccí monodosi per evitar problemes de localització a l’hora d’injectar la segona dosi.