Ensurt al moll d’inflamables del Port de Barcelona per una fuita de clor que ha afectat l’interior d’una empresa. L’accident ha passat aquest dijous al vespre a TMA Planta Marpol, dedicada a la gestió de residus, i ha obligat a activar l’alerta del Pla d’emergència exterior del sector químic (Plaseqcat). La fuita ha generat fum a l’interior de l’empresa, un treballador ha resultat ferit lleu, però no ha afectat a l’exterior.

Un treballador, ferit lleu per inhalació de fums

L’alerta s’ha donat a les 20.52 hores de dijous, quan l’empresa ha informat de la fuita d’un producte químic que ha provocat fum a l’interior de la nau, motiu pel qual el personal ha sortit immediatament a l’exterior i s’ha activat el Pla d’autoprotecció.

Fins al lloc de l’accident s’hi han desplaçat 13 dotacions dels Bombers de Barcelona. També el Servei d’Emergències Mèdiques (SEM), que ha atès un dels treballadors, que ha resultat ferit lleu per inhalació de fum. Un cop al lloc, els bombers han informat que, si bé hi havia fum dins del magatzem, no hi havia afectació exterior. De fet, s’han realitzat mesuraments de clor que han donat positiu, però que no registraven gran quantitat de substància.

Perímetre de seguretat i confinament de l’empresa adjacent

Tot i això, s’ha fet un perímetre de seguretat de 100 metres al voltant de l’edifici i, a petició de Bombers de Barcelona, s’ha demanat el confinament de l’empresa adjacent, Quimidroga.

Protecció Civil ha informat a les tres de la matinada que, un cop solucionada la fuita, s’ha pogut desactivar el Pla d’emergència. L’Ajuntament de Barcelona i el Port de Barcelona també han activat els respectius plans d’alerta, que hores després han desactivat.