caixa i dosi vacuna janssen

La Comissió de Salut Pública ha aprovat la vacuna de Janssen per a les persones d’entre 40 i 49 anys, que a partir del 15 de juny començaran a ser citades per immunitzar-se contra la covid-19. Aquest òrgan, on hi ha representats el Ministeri de Sanitat i les comunitats autònomes, han acordat que els ciutadans d’aquesta franja d’edat també puguin rebre el vaccí monodosi de Johnson & Johnson, el qual ja s’està administrant a persones d’entre 50 i 59 anys, a les d’entre 70 i 79 i a persones vulnerables.

Fins ara, estava previst que els ciutadans d’entre 40 i 49 anys rebessin Pfizer o Moderna a partir de la segona meitat de juny. Afegint el vaccí de Janssen, les autoritats sanitàries volen accelerar el procés d’immunització el màxim possible. Per tant, el ventall de vacunes disponibles per a aquesta franja d’edat és el mateix que el del grup 50-59.

A més a més, la vacuna de Janssen també s’inocularà aviat a col·lectius de vulnerabilitat social, com persones sense llar i migrants en situació administrativa irregular. Se’ls posarà una vacuna monodosi per evitar problemes de localització a l’hora d’injectar la segona dosi.

Aval de l’OMS a la xinesa Sinovac

La validació de la Comissió de Salut Pública ha arribat hores després d’un altre aval important en el camí cap a la immunitat de grup: el de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) a la vacuna xinesa de Sinovac-CoronaVac per a l’ús d’emergència.