Les escoles podrien ser el primer espai lliure de mascaretes ben aviat. El Departament de Salut ha fet la consulta al Comitè Científic Assessor de la Covid sobre la conveniència de retirar-la i tindrà la resposta “d’aquí a pocs dies”. Ho ha anunciat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en una entrevista al 324. “Ja vaig dir que el primer lloc on havíem de retirar-ho [les mascaretes] seria a les escoles”, afirma.

Argimon també ha explicat que la Ponència de Salut Pública, en què estan representades les comunitats autònomes, també està analitzant aquesta qüestió i que lliurarà l’informe “ben aviat“. El conseller reconeix que el debat sobre la idoneïtat de la mascareta a l’escola pot ser “intens”, però no creu que generi divisió. “Penso que el solucionarem relativament aviat”, assegura.

Ayuso tira pel dret i Darias demana unitat

El debat agafa força després que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, anunciés que la mascareta a les escoles madrilenyes deixarà de ser obligatòria als patis a partir de dilluns. Una iniciativa a la qual la ministra de Sanitat, Carolina Darias, ja ha respost. Ha demanat que no ho faci “fins que no ho recomanin els experts”. Darias demana treballar “de manera conjunta” per prendre decisions” a tot l’estat. “No s’hi val que unes comunitats corrin més que les altres”, subratlla.

Argimon recorda: “Hem de ser cauts”

Tot i el debat sobre la possibilitat de treure la mascareta a l’escola, el conseller creu que és un moment “complicat”, perquè ara mateix ningú no sap com es comportarà el virus a partir d’ara. “No sabem si pujarem gaire o farem dents de serra. Hem de ser cauts”, assegura Argimon. De fet, recorda que al Regne Unit, on els nens no porten mascareta a l’escola, s’estan plantejant tornar-la a implantar per l’increment de contagis per la variant delta plus.

El debat sobre la conveniència de treure les mascaretes a les escoles s’ha incrementat els darrers dies, especialment des de la fi de la majoria de restriccions a Catalunya.