Ferran Busquets, director d’Arrels Fundació, demana que es tingui en compte les persones sense sostre en els plans de vacunació contra el coronavirus. En una entrevista al programa ‘bàsics‘, Busquets ha afirmat que “ens preocupa que no estiguin ficats com a un públic objectiu per a les vacunacions“. Des de l’entitat asseguren que han preguntat si hi ha algun pla per incloure aquest col·lectiu en el procés de vacunació, però “no els consta”.

Ferran Busquets, al ‘bàsics’
ENTREVISTA COMPLETA

Busquets comprèn la complicació de fer-ne el seguiment, sobretot a l’hora d’administrar les segones dosis de la vacuna. Però assegura que hi ha alguns casos en què sí que es pot fer. “Pot ser una mica més difícil, però en el cas dels equipaments per a persones sense llar sí que s’hauria de prioritzar”, ha dit.

El 30 % pateix malalties greus

Les persones sense sostre viuen en situacions extremes i sovint són doblement vulnerables perquè, a més, moltes tenen patologies prèvies. Això els fa més propensos a tenir complicacions en cas de contagiar-se de covid-19. “El 30 % pateix algun tipus de malaltia greu, són persones molt fràgils“, apunta Busquets. Ha afegit que no es tracta d’un “segment de població molt alt“, fet pel qual s’hauria de poder vacunar bona part de les persones sense llar.