Un grup de delegats del sindicat USPAC del Mossos d’Esquadra s’han concentrat aquest dilluns davant la seu del Departament d’Interior, al carrer de la Diputació, per demanar la dimissió del conseller Miquel Buch. Els manifestants han fet una acció reivindicativa per demostrar el seu malestar amb les condicions laborals que tenen actualment. Els membres del sindicat han plantat sis maniquins que representen les famílies més importants del cos i que han anomenat Escamot 33. El portaveu d’USPAC, Josep Miquel Milagros, ha assegurat que han activat l'”operació especial KHAOS”, formada per aquests ninots, i que es mantindrà activa fins que el conseller dimiteixi.

Els concentrats han provat d’entregar una carta amb les seves reivindicacions a Buch, que no els ha pogut atendre per motius d’agenda. L’ha rebuda la directora de Serveis del departament. Avisen que aquest és el primer de “diversos actes” de protesta que faran “arreu del territori” per recordar a Buch que és un “pèssim conseller”.

“Ens té fins als nassos i més enllà”

Fa només tres dies, divendres passat, el sindicat va enviar una carta al conseller Buch precisament per demanar-li que “s’aparti” del departament, juntament amb la cúpula dels Mossos d’Esquadra, perquè consideren que ha demostrat una “incompetència manifesta”. “Ens té fins als nassos i més enllà”, sentencien els mossos en l’escrit.

En el comunicat, la USPAC reclama al conseller mesures com l’increment de l’hora extraordinària en un 50 % del preu de l’hora ordinària, l’aprovació d’una partida per donar compliment a l’acord d’equiparació amb els Bombers i l’equiparació de condicions laborals amb la Policia Nacional i la Guàrdia Civil en matèria de reserva i de jubilació anticipada.

En paraules del sindicat USPAC, organitzadors d’aquesta acció, “volem un conseller digne de comandar els Mossos, hem estat moltes legislatures amb consellers que no estimen el cos i el conseller Buch és el pitjor de tots”.