Agents dels Mossos d’esquadra han desallotjat aquesta matinada desenes de persones que estaven acampades a la Gran Via, a l’altura de la plaça de la Universitat. Els convocants indiquen que el desallotjament el van efectuar agents de la Brigada Mòbil cap a les quatre de la matinada, quan la majoria dels concentrats estaven dormint, i que no hi va haver incidents. Asseguren que van proposar traslladar l’acampada de la Gran Via cap a la plaça de la Universitat, però la policia catalana els ho va denegar.

La plataforma impulsora ha previst un programa d’actes per a aquest diumenge i ha tornat a convocar els activistes a les 13.30 h al mateix lloc de l’acampada, a la plaça de la Universitat. Una vintena de persones s’han trobat per a un vermut col·lectiu sense cap previsió de tornar a ocupar la Gran Via. Tot i que inicialment tenien previst de fer una assemblea al es 18 h, l’han posposat per a la setmana vinent.

Assemblea plaça Universitat

Els activistes s’hi van instal·lar aquest dissabte després de la concentració que havia organitzat la plataforma Barcelona No Està en Venda. S’hi van situar llits inflables i mantes, i la intenció era quedar-s’hi fins que es donés resposta a les demandes. Els activistes reclamen l’expropiació de pisos de la banca, la rebaixa d’un 50 % dels preus del lloguer i aturar els desnonaments.