L’Automobile Barcelona, el conegut Saló de l’Automòbil, ha volgut complaure les persones cegues amb la primera exposició tàctil de cotxes que han fet història en els cent anys del certamen (1919-2019). Les persones invidents recorren la mostra amb un acompanyant que en descriu el volant, el canvi de marxes, el color… alhora que té la possibilitat d’anar palpant el vehicle. Fins i tot algun d’ells s’ha atrevit a muntar-se en un dels cotxes mítics.

L’exposició repassa el centenari del saló

Aquesta exposició repassa els vehicles més destacats de cada dècada. En total n’hi ha 26. S’hi poden veure diversos models com el Ford T, un símbol de la producció en cadena, el Rolls Royce Silver Ghost considerat una icona del luxe. També hi ha el Jeep Willys, el precursor dels automòbils tot terreny. Un altre vehicle que ha deixat meravellat les persones amb discapacitat visual és l’Aston Martin DB5, el cotxe de James Bond, i també el mític Ferrari Testarrosa.

saló automòbil exposició cecs

El Xavi, que té un 10 % de visió, és un dels privilegiats que ha pogut tocar els cotxes exposats. L’home ha quedat impressionat amb el Jeep Willys, del qual ha destacat “l’excel·lent estat de conservació”.

L’Automobile Barcelona estarà obert fins al 19 de maig a la Fira de Barcelona.