L’Ajuntament farà una quinzena d’intervencions urbanístiques al barri de la Verneda i la Pau en clau de dona. Són el resultat de les marxes exploratòries que un grup de veïnes i treballadores han fet per la zona per detectar els punts de l’espai públic on es poden millorar aspectes de seguretat, mobilitat o dinamització de la vida social. Es tracta d’una iniciativa de l’Ajuntament que, a través del Pla de barris, es fa a diferents punts de la ciutat.

Marxes exploratòries per canviar la ciutat

La sortida del metro de l’estació de la Pau, intercanviador de les línies 2 i 4,  és un dels punts més degradats de la Verneda i la Pau segons  han detectat les participants en les marxes organitzades per l’Ajuntament per millorar l’espai públic del barri des de la perspectiva de les dones. “Està molt deteriorat, hi ha problemes d’infraestructures i seguretat”, diu Fredes Gimémez, una de les participants. Una altra, Rosa Álvarez, afegeix que és un d’aquells “punts que sovint evitem passar perquè ens fa por”.

Per això, aquest espai proper al metro serà un dels 15 punts en què el consistori s’ha compromès a intervenir. En la mateixa línia, també es milloraran els passadissos dels edificis de la rambla de Prim o les pistes esportives del carrer de Menorca.

Les obres s’iniciaran durant aquest mandat

La majoria de les obres començaran durant aquest mandat municipal. Des del districte de Sant Martí expliquen que s’han prioritzat les actuacions que les dones han considerat més necessàries però que es tindran en compte la resta de cara al  futur. Des del departament de Transversalitat i Gènere de l’Ajuntament de Barcelona destaquen la bona implicació de les veïnes i treballadores del barri que han participat en les marxes exploratòries, així com la feina dels tècnics municipals i la predisposició del districte per dur a terme les actuacions.