La Colònia Santiveri comença a transformar-se. L'Ajuntament n’ampliarà les voreres, convertirà alguns carrers en vials de plataforma única i millorarà la il·luminació de la zona. D'aquesta manera, el districte dona resposta a les necessitats que van manifestar les dones d'aquesta barriada de la Marina durant la marxa que van fer l'any passat. Janna Castro tècnica comunitària la Marina “Es dona resposta a la majoria de les coses que es van dir des de la Taula de dones i les veïnes de Santiveri. Llavors la valoració és súper positiva. Llum, poda d'arbres que tapaven la vista i que eren fantàstics per amargar-se darrera, voreres per les quals hi passarà gent i eren inexistents. Molt bé, la valoració és molt positiva.” Tot i les obres de reurbanització, algunes veïnes consideren que la Colònia Santiveri necessita més actuacions per millorar-ne la seguretat. Josefina Flores veïna i propietària Bar Flores “El transport encara que l'hagin posat al carrer de Cisell tenim un tros de camí que és una mica insegur per la nit. Més que res perquè hi ha pocs habitatges i per aquest carrer de Cisell hi ha prostitució i molt segur no és, la veritat” Des del districte asseguren que a la Colònia Santiveri no hi ha uns alts índexs de delinqüència i esperen que la intervenció urbanística millori la sensació d'inseguretat que té el veïnat. Tot i això, tampoc no descarten modificar el recorregut del V5 perquè doni un servei més directe a la colònia o ampliar-hi la presència de Guàrdia Urbana. Us ho ha explicat, des de l'Encuny, Jessica Moreno

La Colònia Santiveri ha començat la seva transformació. L’Ajuntament convertirà els carrers de Gabriel Miró i de Torres Marina en vials de plataforma única per millorar l’accessibilitat dels vianants, ampliarà les voreres del carrer de l’Encuny i renovarà la plaça que fa cantonada amb el carrer dels Motors. També millorarà la il·luminació, n’eliminarà places d’aparcament i tallarà la vegetació que dificulta la visibilitat.

El projecte dona resposta a les mancances que es van detectar a la barriada durant la marxa exploratòria que es va organitzar l’any passat amb veïnes i entitats de dones de la Marina. “Les dones fan més ús de l’espai públic perquè caminen més que els homes, que utilitzen més el cotxe per moure’s, per tant la percepció de seguretat entre gèneres és molt diferent”, assegura Jana Cantero, tècnica comunitària de la Marina.

El veïnat es mostra satisfet amb la intervenció urbanística, però creu que per millorar la seguretat a la colònia calen més mesures. “El transport encara que l’hagin posat al carrer de Cisell tenim un tros de camí que és una mica insegur per la nit. Més que res perquè hi ha pocs habitatges i per aquest carrer de Cisell hi ha prostitució i molt segur no és, la veritat”, afirma Josefina Flores, veïna i propietària d’un bar de la zona.

Més mesures de seguretat

Des del districte diuen que la Colònia Santiveri no registra grans índex de delinqüència i esperen que la millora dels carrers i de la il·luminació també augmenti la sensació de seguretat entre les veïnes. Tot i això, si aquesta percepció continua un cop acabin les obres, no descarten prendre altres mesures, com ara allargar el recorregut del V5 perquè doni un servei més directe a la colònia o ampliar el número de patrulles de Guàrdia Urbana.