Bloquejats accessos campus UPF

La Universitat Pompeu Fabra ha anunciat a través del seu compte de Twitter que ha tancat els campus universitaris de la Ciutadella i del Poblenou aquest dimecres “per poder garantir la seguretat de tothom”. La universitat al·lega que “l’ocupació per la força i el bloqueig” dels dos campus per part d’alguns estudiants “impedeix l’activitat acadèmica normal”. Per aquest motiu i per garantir la seguretat dels estudiants aquests dos campus no obriran fins demà, dijous, a les 9.30 h.

Segons ha explicat a betevé, Ramon Villanova, vicerector de la comunitat universitària de la UPF, han estat una seixantena els estudiants que han passat la nit a la universitat. En el cas de la Ciutadella, els estudiants han forçat les entrades d’emergència i han bloquejat als accessos. L’activitat acadèmica ha quedat suspesa però, en canvi, si que poden accedir a les instal·lacions el professorat i el personal habitual. Villanueva confia a arribar a un acord amb els estudiants perquè la protesta no s’eternitzi i poder obrir la universitat amb normalitat demà al matí tot i la vaga que hi ha convocada.

Els estudiants passen la nit al Campus

La decisió de tancar la universitat arriba després que un grup d’estudiants hagin passat la nit al Campus de la Ciutadella i al del Poblenou. Al Poblenou, els estudiants han barrat el pas de la porta principal amb taules i cadires per impedir que ningú hi pogués entrar. Segons Jana Juvert, del SEPC, amb la tancada volien crear un “ambient més agitat” per visibilitzar millor els missatges i les demandes de la vaga de demà, dijous.

Els estudiants universitaris han convocat dues jornades de vaga, dimecres i dijous, per demanar l’aplicació de la rebaixa del 30 % a les taxes universitàries i una equiparació entre els preus de màster i grau. Juntament amb els estudiants, també el personal docent i els investigadors de les universitats públiques estan en vaga aquest dimecres. Demanen que s’obri una taula negociadora per regularitzar el professorat associat de les universitats catalanes, i una millora de les condicions laborals.

A banda de la UPF, aquest dimarts a la nit els estudiants també s’han tancat al Campus Raval de la UB i a la UAB.

Barricades al Campus de Bellaterra

Un grup d’uns 300 estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han tallat aquest dimecres al matí els accessos al Campus de Bellaterra. Els estudiants, que han passat la nit a la Facultat de Filosofia i Lletres, i després han muntat barricades a les entrades principals de les diferents universitats per impedir l’accés a les aules. També han tallat els accessos dels vehicles per carretera i l’accés a peu de l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat.

Barricades estudiants UAB