Els professionals de l’atenció primària han tornat a concentrar-se aquest dimarts per protestar contra la precarietat laboral i les retallades. Coincidint amb el segon dia de la vaga, convocada pel sindicat Metges de Catalunya, els facultatius s’han concentrat davant la seu del Departament de Salut, al recinte de la Maternitat. Durant la protesta han intentat accedir a l’interior del Departament, però els Mossos d’Esquadra ho han impedit. Tot seguit han iniciat una marxa per la travessera de les Corts, que ha arribat fins la Diagonal.

Manifestació espontània

La manifestació dels metges, molts d’ells vestits amb l’uniforme de treball, no estava convocada. La protesta ha tenyit de blanc la travessera, que ha quedat tallada al trànsit. A la capçalera, ha lluït una pancarta de Metges de Catalunya amb el lema “En lluita”, i en la qual també es podien llegir missatges amb altres consignes com “La primària és el primer” o “Retallar la sanitat mata”.

Inicialment, els facultatius han convocat la protesta davant la seu de Salut per exigir els màxims responsables que atenguin les seves demandes. Segons Óscar Pablos, secretari del Sector de Primària de Metges de Catalunya, cal fixar la quantitat màxima de pacients que poden atendre els facultatius. Aquest és precisament el principal escull que fins ara ha impedit arribar a un acord en la negociació.

Des del sindicat insisteix que aquest temps mínim assistencial és indispensable per fer la feina en qualitat. Pablo ha avisat que “no renunciaran al que demanen“, però també s’ha mostrat confiat en què es pot arribar a una entesa. Per això, des del sindicat han tornat a demanar a l’Institut Català de la Salut que escolti les peticions dels facultatius perquè “Catalunya torni a ser un referent en l’atenció primària a l’estat espanyol i també a tot Europa”.

Durant la protesta un grup de 24 metges i metgesses han construït un mur de 2,40 metres d’alçària, amb caixes de cartró, amb un missatge: “Dignitat i respecte”.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Vaga de metges a tots els CAP de Catalunya: Què cal saber” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/vaga-metges-cap-novembre/|||” css=”.vc_custom_1542209372527{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}” el_id=”caixa-vermella”][/vc_column][/vc_row]