Una trentena de persones s’han manifestat aquest dimarts contra la construcció d’un nou hotel al 22@. La marxa ha començat a la rambla del Poblenou i ha arribat a la seu del districte de Sant Martí, on se celebrava una sessió plenària per aprovar un pla urbanístic que permetrà aixecar el nou establiment al carrer de Cristòbal de Moura. La construcció del nou hotel es possible perquè està situat en una zona on el PEUAT (Pla especial d’allotjaments turístics) permet obrir nous establiments hotelers.

Veïns contra la gentrificació

La protesta l’han convocat 34 entitats veïnals. Des de l’Associació de Veïns del Poblenou, la FAVB i la Taula Eix Pere IV asseguren que la construcció del nou hotel, al carrer Cristóbal de Moura 49, va en contra de l’acord “per un Poblenou amb un 22@ més inclusiu i sostenible”. Afirmen que ja n’han “tingut prou d’hotels, de la gentrificació” i de posar el barri “al servei del capital global i del turisme”. De fet, una de les consignes més repetides durant la marxa ha estat: “Fem xivarri, ens fan fora del barri”.

El Pla especial integral que es porta a aprovació al Consell de Districte afecta una superfície de més de 3.000 metres quadrats al carrer de Cristóbal de Moura 49. El projecte està promogut per l’empresa TSH Spain Holdco i preveu la construcció d’un hotel de 15 plantes i 300 habitacions. El mateix pla també inclou un altre edifici de cinc plantes destinat a “oficines de ‘coworking'”. També disposarà d’un aparcament privat per a 48 turismes, 50 motocicletes i 70 bicicletes.

S’aprova la construcció de l’hotel

Finalment, el plenari ha aprovat la construcció de l’hotel amb els vots de BComú i l’abstenció de Cs, PDeCAT, PSC i PP. ERC i la CUP hi han votat en contra.  L’aprovació definitiva del projecte haurà de passar encara pel Consell Plenari de l’Ajuntament de Barcelona.

Fragment del Pla Especial Integral del carrer Cristóbal de Moura 49
Font: Portal d’informació urbanística de l’Ajuntament de Barcelona