La Universitat Pompeu Fabra oferirà una avaluació en convocatòria única als alumnes que ho demanin per poder fer vaga contra la sentència del procés. Ho ha afirmat el rector de la UPF, Jaume Casals, durant el primer dia de la vaga indefinida dels universitaris. Casals ha especificat que aquesta convocatòria d’avaluació única només serà per als estudiants que ho sol·licitin. Per tant, no s’extrapolarà a tots els matriculats perquè, diu el rector, hi ha alumnes que no hi estarien d’acord.

Casals creu que serà “molt minoritari” el nombre d’estudiants que s’acolliran a aquest sistema d’avaluació extra, però deixa clar que tots els casos de sol·licitud seran atesos. De fet, ha explicat que la proposta d’avaluació inclourà particularitats de cada estudi i, fins i tot, de cada estudiant.

140 estudiants tancats a la UPF

La universitat ha negociat aquesta proposta amb els 140 estudiants tancats als tres campus: 70 al de la Ciutadella, 40 al del Poblenou i 30 al del Mar. El rectorat vol desbloquejar la situació i permetre el funcionament normal de l’activitat universitària. Finalment, els estudiants han acceptat l’oferta del rector i han aixecat la tancada.

vaga universitats UPF

Què faran la UB i la UAB?

La Universitat de Barcelona ha decidit que cada facultat, en negociacions amb els seus estudiants, decideixi què fer de cara a les avaluacions. 12 facultats han acordat ampliar el termini per demanar l’avaluació única o ajornar les activitats avaluables. Les facultats de Dret, Belles Arts, Biologia i Informació i Mitjans Audiovisuals encara no han fet públic cap acord al respecte.

Altres centres com la Universitat Autònoma de Barcelona encara no han acordat si oferir una avaluació única extra als estudiants que se sumin a la vaga. El consell de la UAB es reunirà aquest dimecres al matí per prendre una decisió. Fonts de l’Autònoma expliquen a betevé que la decisió afectarà totes les facultats.