La vaga indefinida a les universitats catalanes ha generat moments de tensió a facultats com la del Campus Ciutadella de la UPF. Les instal·lacions s’han llevat amb les portes bloquejades, després que un grup d’estudiants hagi amuntegat taules i cadires a les entrades per no permetre’n l’accés. “Avui s’entra”, han cridat desenes d’universitaris que volien entrar a fer classes. Alguns han intentat entrar-hi a la força i han tret diversos elements d’aquestes barricades, moment en què s’han produït moltes empentes entre els dos grups d’estudiants.

Diversos estudiants han passat la nit dins de les facultats, moment en què han creat aquestes barricades per bloquejar l’accés a la universitat. Des d’aleshores, s’han mantingut tancats a la universitat fins que han decidit aixecar-la després d’acceptar la proposta d’avaluació contínua per part del rectorat.

Durant la tancada d’aquest dilluns, alguns alumnes han saltat la tanca del recinte per entrar-hi.

vaga universitats UPF

El rector de la UPF critica les barricades

En un comunicat difós per la Pompeu Fabra aquest dilluns, la universitat ha recordat “el seu deure de vetllar pel manteniment del conjunt de l’activitat universitària amb la màxima normalitat possible”. El rector de la UPF, Jaume Casals, ha afirmat que “són injustificables les barricades” que s’han fet a les portes del campus perquè no respecten als estudiants que volen fer classe.

El moviment estudiantil constitucionalista S’ha acabat ha difós un vídeo on es pot veure com un grup d’estudiants retiren les cadires que bloquegen l’accés per poder entrar a fer classe al recinte de la UPF a la Ciutadella.

Seguiment desigual de l’aturada

El seguiment de l’aturada, convocada pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC), ha estat desigual. Per exemple, al Campus de la UB del Raval i de la plaça Universitat les classes no s’han aturat i la vaga ha estat pràcticament imperceptible. En canvi, a la facultat de Belles Arts s’han vist pocs estudiants a les aules.

A la UPF un grup d’estudiants han fet classe al campus però fora de les amb un professor de Dret Civil. A pocs metres, un altre grup de joves a favor de la vaga han posat música, han entonat càntics i han fet soroll per boicotejar la lliçó.

Segons un comunicat que el SEPC ha fet públic aquest dimarts, l’objectiu de la vaga és que “els centres educatius es transformin en un lloc on la crítica sigui la norma”. El sindicat vol que l’aturada permeti als estudiants “poder estar al carrer” per defensar, diu, el dret a l’autodeterminació dels pobles, l’amnistia dels presos i “la condemna més ferma a la repressió”.

Tall a l’AP-7 i la B-30

Més d’un centenar d’estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona han tallat la circulació de l’AP-7 i la B-30 en sentit sud aquest dimarts al matí. Els universitaris han sortit de la facultat de Ciències i Biociències i han anat caminant fins a aquest punt de la xarxa viària amb cadires i alguna pissarra dels centres i s’han viscut moments de tensió entre els conductors dels primers vehicles afectats pels talls i els manifestants.

La vaga als instituts: el 30 i 31 d’octubre

A la vaga indefinida a les universitats se suma l’aturada convocada als instituts el 30 i 31 d’octubre. No és la primera vegada que els alumnes de secundària donen suport a una protesta en contra de la sentència del procés: el 16, 17 i 18 d’octubre ja van fer una vaga de 72 hores que va culminar amb una gran manifestació.

Els estudiants criden a l’aturada de tots els alumnes d’instituts i universitats amb una gran manifestació dijous, 31, a les 12 del migdia, a la plaça de la Universitat.