La Divisió d’Avaluació de Serveis (DAS) dels Mossos d’Esquadra investiga una actuació que va resultar polèmica, sobretot a les xarxes, el dilluns 14 d’octubre, en l’actuació policial a l’aeroport arran de la sentència del procés. Es tracta d’una furgoneta de la Brigada Mòbil dels Mossos que va dur sobre el capó dos manifestants mentre un tercer intentava aturar el vehicle.

Pocs dies després dels fets, el Departament d’Interior va explicar que estava revisant les imatges i aquest dimarts betevé ha pogut saber que és una de les 15 actuacions que el cos dels Mossos ha inclòs en l’auditoria. Es tracta de la investigació interna “més gran” feta mai segons ha anunciat la portaveu del govern, Meritxell Budó, després que el conseller Buch s’hagi reunit amb els comandaments del cos per fer balanç del dispositiu policial d’aquests dies.

En total, els Mossos revisen 15 actuacions, entre les quals també hi ha dos fets que van passar a Tarragona: un agent que va cridar “Som gent de pau” i l’atropellament d’una persona que era al costat d’uns contenidors.