Representants del Tsunami Veïnal han reclamat aquest dilluns a l’Ajuntament un pla específic per fer front als problemes socials derivats de la pandèmia del coronavirus. Ho han fet en una roda de premsa a la plaça de Sant Jaume en la qual han assenyalat que una de les principals debilitats del consistori actualment són els serveis socials. Asseguren que les oficines de la Barceloneta estan tancades des del 13 de març i que les entitats socials no tenen els recursos suficients per atendre la gent que ho necessita.

Gent sense feina i ocupació de pisos turístics

Manel Martínez Vicente, portaveu delegat del Tsunami Veïnal, assegura que durant la pandèmia hi ha molta gent que s’ha quedat sense feina, no ha cobrat l’ERTO o està a punt de tancar els negocis. Per això, ha aclarit Martínez a betevé, cal un pla específic real per ajudar aquestes persones a trobar feina. Un pla que, diuen, hauria d’estar elaborat conjuntament entre l’Ajuntament i la quarantena d’entitats de 20 barris que conformen aquest moviment. El portaveu denuncia alhora l’ocupació de pisos turístics per part de delinqüents davant la deixadesa consistorial. Des del moviment també reclamen més seguretat i més neteja.

“Ens sentim abandonats”

Manel Martínez ha expressat el sentiment d’abandonament que pateixen per part de l’Ajuntament. Asseguren que l’única resposta que han obtingut per part d’aquest, després de fer-los arribar un escrit a principis de maig, és que “han rebut l’escrit” i que l’han derivat a l’equip que coordina “el Pacte per Barcelona”.