La Sagrada Família ha reobert portes a partir del 4 de juliol, després de la crisi del coronavirus. Per les circumstàncies donades, les primeres visites han estat de franc i només per als serveis essencials i els barcelonins, els caps de setmana fins a finals d’any. La represa de les visites al temple, que es van suspendre el 12 de març, s’ha fet de forma gradual:

  • Fase Homenatge: caps de setmana del 4 al 12 de juliol, destinada als serveis essencials que han treballat durant el confinament. Es preveu un màxim de 12.000 visites, gratuïtes.
  • Fase Hora Barcelona: caps de setmana del 18 de juliol fins que acabi el 2020, destinada a totes les persones empadronades a Barcelona (s’haurà d’acreditar amb el DNI). Es preveu un màxim de 125.000 visites, gratuïtes.
  • Fase d’obertura als turistes: encara està per concretar i dependrà del flux de turisme internacional que arribi a Barcelona. En cap cas es faran coincidir les visites dels turistes amb les visites de l’Hora Barcelona.

Com aconseguir entrades?

Des d’aquest dimarts 16 de juny, el patronat de la Sagrada Família ha habilitat una pàgina web perquè els barcelonins que vulguin visitar el temple puguin reservar la seva entrada, de forma gratuïta. A l’entrada s’hi inclourà un codi per escoltar l’audioguia des del mòbil i recomanacions de seguretat.

Entrades Sagrada Família

Segons ha explicat el cap d’operacions de la junta constructora de la Sagrada Família, Marc Martínez, hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada del temple i s’ha preparat un recorregut circular per garantir que es respecten els dos metres de distància entre els visitants. A més, s’ha limitat l’aforament del temple a 750 persones.

Després d’esgotar-se en poques hores les entrades gratuïtes de juliol, agost i setembre, el dilluns 31 d’agost s’obriran les inscripcions per a les visites d’octubre.

Les obres, en espera del turisme

El que encara no es farà és la represa de les obres per acabar de construir la basílica. El director general de la junta constructora, Xavier Martínez, ha assegurat que cal esperar “que es reactivi el turisme i puguem destinar els recursos a la construcció”, perquè les obres es financen amb els diners que paguen els turistes amb les entrades.

En aquest sentit, doncs, les obres de la Sagrada Família no es reprendran fins que no comenci la fase de visites turístiques al temple. Això podria fer endarrerir l’objectiu d’enllestir les obres l’any 2026. Xavier Martínez ha admès que “encara és d’hora per valorar la data” i ha explicat que quan es reprenguin les obres “farem una avaluació per veure si és factible la data del 2026”.