La tornada a l’escola està sent controvertida pel debat sobre si és segur obrir les aules enmig de la pandèmia del coronavirus. El cap de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante, ha defensat que cal reprendre l’activitat educativa tenint en compte totes les mesures de seguretat que es prendran: “L’activitat educativa tal com està plantejada no és gaire diferent a la laboral, la qual hem seguit fent. […] No ha de comportar un risc excessivament alt com perquè la situació sigui inassumible”, ha assegurat.

“Malgrat que hi pugui haver augments (de contagis) és difícil arribar al que vam viure al març i l’abril”

Almirante diu que malgrat que els infants poden ser un grup de població a qui se’ls faci més difícil seguir rigorosament les mesures per la seva edat, el risc no és més elevat que en l’àmbit laboral.

Actualment, a la unitat de cures intensives (UCI) de l’Hospital Vall Hebron hi ha una vintena de persones ingressades amb covid-19, un “nombre important”, segons Almirante, i que podria créixer en els propers mesos. Tot i això, el cap de Malalties Infeccioses ha fet una crida a la calma perquè considera “pràcticament impossible” tornar a les xifres del març i l’abril, ja que ara les mesures de protecció són elevades. En qualsevol cas, ha defensat que els plans de contingència preveuen tots els escenaris per si cal actuar.

Benito Almirante ha reconegut que és difícil evitar la transmissió mentre se segueix amb la vida social, laboral i educativa, i que el risc zero no existeix però que, a diferència de la primavera, ara no hi ha una transmissió massiva: “Malgrat que hi pugui haver augments (de contagis) és difícil arribar al que vam viure al març i l’abril”, ha assegurat.