jaume padros metges confinament coronavirus

El president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha instat els partits i entitats que “evitin convocar concertacions i actes que puguin esdevenir massius” per la Diada. En una piulada, Padrós ha assegurat que el dret a la manifestació és fonamental, però ha afegit que les reivindicacions o celebracions enguany han de ser diferents. “Ens hi juguem molt”, ha avisat, coincidint amb un dia en què s’han notificat 1.459 nous casos de covid-19 confirmats per PCR.

Precisament, aquesta setmana, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, el doctor Antoni Trilla, ha assegurat que la Diada d’enguany no hauria de celebrar-se a causa de la crisi sanitària. “Des d’un punt de vista sanitari, el [més] raonable seria no manifestar-se massivament. Encara que es respectin les mesures de seguretat, sempre que hi ha una multitud poden passar coses estranyes”, ha dit.

Des de l’Assemblea Nacional Catalana s’ha assegurat que s’està treballant per evitar possibles aglomeracions. Aquesta setmana ha presentat les mesures de prevenció per fer una diada segura, com ara la inscripció prèvia o el marcatge de la posició del públic. A més, per evitar la propagació del coronavirus, la manifestació de l’11 de setembre es farà mig presencial i mig virtual.