(ACN) L’investigador Oriol Mitjà ha recomanat aquest dilluns assistència presencial a les escoles en dies alterns i testar els nens cada dues setmanes amb proves ràpides i barates. En declaracions a Catalunya Ràdio, Mitjà ha constatat que no hi haurà vacuna aquest hivern i que “s’espera que hi hagi transmissió a les escoles”, ja que la capacitat de transmissió del virus dels nens és “semblant” a la dels adults.

Al seu parer, cal testar els nens sovint, i fer proves ràpides també a qualsevol persona que vingui de fora o treballador d’una residència abans d’estar en contacte amb un usuari. També és partidari de posar tests ràpids a les farmàcies, perquè els nens se’ls puguin fer abans de visitar els avis. Mitjà creu que el nombre de casos anirà creixent fins arribar a un pic al novembre o al desembre, o bé al febrer si s’aconseguís controlar l’epidèmia a les escoles. Per aconseguir-ho, ha insistit, cal apostar “pel que ha funcionat”, és a dir, el “distanciament social i les proves massives”.

En aquest sentit, Mitjà ha subratllat que no cal utilitzar les proves més sensibles, sinó d’altres més barates i ràpides.