A dues setmanes per començar el curs, moltes entitats i empreses encara no saben com enfocaran les activitats extraescolars o de lleure. La Fundació Catalana de l’Esplai confia que la tornada a la nova normalitat serà possible gràcies als protocols que han dissenyat. En el seu cas, confien en la bona experiència dels casals d’estiu per poder tornar amb garanties.

Grups bombolla difícils de definir

La Fundació Pere Tarrés també subratlla el bon funcionament dels casals com un aval per afrontar el curs amb garanties. Tot i això, avisen que cal ser prudents, ja que ara serà més complicat definir els grups bombolla, a causa de l’increment de nens i la diversitat d’extraescolars que es porten a terme. Un fet, diuen, que no ha de ser un obstacle a l’hora de organitzar les activitats.

D’altra banda, defensen que els nens són baixos transmissors de la malaltia, tal com ha demostrat l’estudi Kids Corona, que ha dut a terme l’Hospital Sant Joan de Déu i on s’han analitzat diversos casals d’estiu.

Les competicions escolars, en dubte

El món de l’esport escolar també espera començar ben aviat. Des del sector han dissenyat uns protocols concrets, com la prohibició de l’ús de vestidors (els infants hauran de venir canviats de casa) o el registre d’assistència per saber qui ha participat a cada entrenament, però viuen amb incertesa la tornada de les competicions. De moment, esperen que les federacions els donin respostes concretes per poder començar els entrenaments com més aviat millor.

La ministra d’Educació, Isabel Celaá, va anunciar divendres que no hi hauria extraescolars si es barrejaven alumnes. Les entitats, però, confien en veure la llum a finals de setmana, quan hi ha prevista una reunió amb la Generalitat per acabar de definir els protocols de cara a l’inici del curs escolar.