Diversos manifestants amb les cartolines repartides pel Tsunami

Tsunami Democràtic ha reaparegut després de setmanes en silenci. Ara ho ha fet amb un fil de Twitter en què explica que s’inicia una “segona onada” d’accions de protesta “no violenta i de desobediència civil massiva”. El moviment diu que “les accions estaran dissenyades per assolir objectius polítics, operatius i comunicatius concrets en el marc dels drets, la llibertat i l’autodeterminació”.

“Reflexió per revisar encerts i errors”

Tsunami assegura que ha fet “una reflexió pausada de la situació política i que ha revisat els seus encerts i errors per convertir-los en aprenentatges per avançar en l’eficàcia de les seves accions”. Diu el fil de Twitter que “la pressió mediàtica, política i social de Tsunami ha contribuït a evidenciar el conflicte entre Catalunya i Espanya”.

La darrera acció de Tsunami va ser convocada coincidint amb el partit del Barça contra el Madrid. La protesta als exteriors del Camp Nou va generar molta expectació, tot i que al final no va tenir l’impacte que pretenia i això va generar crítiques entre els partidaris. La concentració va acabar amb aldarulls.

Tsunami Democràtic es va donar a conèixer a l’octubre, el dia que es va fer pública la sentència dels líders i polítics independentistes. Aquell dia va mobilitzar milers de persones per bloquejar l’aeroport del Prat.