L’Ajuntament ha recuperat un espai públic per a l’ús ciutadà a la Dreta de l’Eixample. Es tracta de l’interior d’illa de la Casa Macaya, ubicat entre el passeig de Sant Joan i els carrers de Roger de Flor, Provença i Mallorca. L’interior d’illa, de titularitat pública, està situat a la façana posterior de l’edifici modernista, obra de l’arquitecte Puig i Cadafalch i que disposa de protecció en ser d’interès cultural.

L’espai recuperat té 2.000 metres quadrats i zones enjardinades, amb una passera central per a vianants pavimentada amb motius ceràmics que recorden l’estil arquitectònic de l’edifici que l’envolta. El consistori ha invertit 2,8 milions d’euros a dissenyar l’interior d’illa, que ha esdevingut un jardí urbà amb zones d’estada —amb pèrgoles— i parterres on hi ha plantats arbres, arbustos i plantes enfiladisses a les parets. L’obertura d’aquesta illa permetrà la connexió directa entre el passeig de Sant Joan i el carrer de Roger de Flor, entre els números 108 i 191 de tots dos vials.

Més interiors d’illa oberts

La recuperació d’aquest interior d’illa se suma a una llista que, segons informa l’Ajuntament, creixerà aquest any. És el cas de tres interiors d’illa més: els antics cinemes Urgell, el solar resultant de l’enderroc del cinema Niza i el Novetats. Amb l’obertura d’aquests espais, el consistori vol tancar el 2020 amb 45 interiors d’illa recuperats per a l’ús ciutadà i veïnal.