El Barça-Madrid ha acabat amb més protagonisme fora del Camp Nou que no pas al terreny de joc. Hi ha hagut aldarulls, càrregues policials i, almenys fins a les 00.35 hores, 10 detencions, algunes per desordres públics i d’altres per atemptat a l’autoritat pel llançament d’objectes a la línia policial. En paral·lel, i en el marc del mateix dispositiu, s’ha arrestat també una persona per la sostracció d’un rellotge de luxe.

Els Mossos d’Esquadra han carregat contra alguns manifestants a les portes de l’estadi blaugrana just després que comencés el partit. La policia catalana havia mantingut fins llavors un doble cordó policial, separat per 30 metres i que protegia els accessos 15 i 16 de l’estadi. Els concentrats han pressionat la policia fins a fer-la recular. Un dels dos cordons policials ha hagut de tancar-se a dins del recinte esportiu, mentre que un altre ha retrocedit pel carrer d’Arizala, on minuts després hi ha hagut una càrrega de la Brigada Mòbil.

Tornen les barricades i el llançament de panots

Després de les primeres càrregues policials, els manifestants s’han dispersat i han aixecat diverses barricades amb contenidors, senyals de trànsit i algunes tanques de control de trànsit. Aquests incidents, precisament, han acabat confirmant els temors d’alguns veïns de la zona que, el dia abans del partit, ja havien alertat d’aldarulls.

En aquest sentit, els Mossos han fet servir bales d’escuma per repel·lir el gruix de manifestants, que, segons la policia, els han llançat tota mena d’objectes, com ara pedres, ampolles de vidre, llaunes, panots i productes de pirotècnia.

El SEM atén mig centenar de persones

Durant els enfrontaments entre manifestants i els Mossos d’Esquadra, l’operador de càmera d’un dels equips de betevé que treballava a la zona ha patit ferides lleus per l’impacte d’una bala d’escuma a la cama. Fins a les 00 hores, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet 64 assistències sanitàries, 59 de les quals de caràcter lleu i cinc de menys greu per fractures (16 han requerit trasllat). El balanç provisional de mossos ferits a causa dels altercats és de dos ferits greus i 53 lleus per contusions arran de l’impacte de llançament d’objectes.