Prop de 200 persones es concentren a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per protestar contra la decisió del Suprem de rebutjar la immunitat del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i impedir, així, que sigui excarcerat i pugui traslladar-se al Parlament Europeu. La protesta ha estat convocada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. Les entitats es queixa que l’alt tribunal “negui novament els drets i llibertats” de Junqueras i ha convocat la mobilització per denunciar “la repressió de la justícia espanyola”.

Ara, tant Òmnium com l’ANC presentar un recurs al Tribunal General de la Unió Europea perquè Junqueras pugui exercir com a eurodiputat.

La protesta coincideix amb el dia en què se celebrarà el ple del Parlament Europeu a Estrasburg on, per primera vegada, hi assistiran Carles Puigdemont i Toni Comín, que hi aniran acompanyats del president de la Generalitat, Quim Torra, membres del govern català i també el president del Parlament, Roger Torrent.