Cinc mil persones

, segons ha informat la Guàrdia Urbana, han respost aquest dimecres a la convocatòria del Tsunami Democràtic i s’estan mobilitzant a l’entorn del Camp Nou. Des de l’hora inicial de la convocatòria, que era a les 16 h, centenars de persones s’han concentrat als quatre punts de la convocatòria: a l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer de Menéndez Pelayo; a l’avinguda de Joan XXIII amb el carrer d’Arístides Maillol; al carrer d’Arístides Maillol amb la travessera de les Corts, i a la travessera de les Corts amb el carrer d’Elisabeth Eidenbenz.

Aquesta crida ha obligat a tallar diversos carrers de la zona, més enllà dels punts concrets de la convocatòria. De fet, cap a les 17 h, un grup de manifestants ha tallat l’avinguda Diagonal, a l’altura de la plaça de Pius XII.

Si bé el lema de la protesta era el de “Sit and talk”, hi ha hagut altres manifestants que han dut missatge propi. Coincidint amb el gran dispositiu policial desplegat des de primera hora del matí, alguns s’han mostrat crítics amb les càrregues policials en les manifestacions postsentència, i han dut imitacions d’alguns dels projectils utilitzats pels Mossos d’Esquadra aquells dies (bales de foam), i per la Policia Nacional (pilotes de goma). D’altres ho han expressat amb pancartes amb ulls dibuixats, en clara al·lusió als manifestants que, per l’impacte de les pilotes de goma de la policia espanyola, van patir lesions i pèrdues oculars.

Tsunami Democràtic ha intentat projectar el Barça-Madrid a la façana de la biblioteca Miquel Llongueras, però finalment no ha estat possible.