Un altre revés judicial al sector de la restauració i les sales de joc. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha decidit mantenir les restriccions a bars i restaurants, i també el tancament de les activitats de joc. Tot i que inicialment la sala va admetre a tràmit els recursos interposats pels sectors afectats, finalment ha denegat les mesures cautelars.

En dues interlocutòries, amb dos vots particulars, manté el tancament dels salons de joc, bingos i casinos, i les limitacions d’horaris i aforaments a bars i restaurants. El recurs el van presentar diverses organitzacions com la FECASARM, la Federació d’Hostaleria de Lleida o el Gremi Català de Bingos, entre d’altres, contra la pròrroga de les mesures imposades de fa setmanes.

Dos vots particulars

Els dos vots particulars al·leguen que no hi ha termini previst de finalització de les mesures i que les dades epidemiològiques han millorat des que es van decidir les restriccions. També consideren que algunes mesures no estan prou justificades mèdicament i que, fins i tot, requerien autorització prèvia judicial.

Els empresaris demanaven relaxar les restriccions al·legant que no hi ha justificació científica ni dades sanitàries que justifiquin unes limitacions que consideren desproporcionades i que han colpejat molt durament el sector. De fet, afegien que alguns establiments no podran reobrir mai més, i que hi ha més de 200.000 llocs de treball afectats.