(ACN). Tres joves han acceptat aquest dimecres penes de fins a un any i mig de presó per atemptat, desordres i lesions contra els Mossos durant una manifestació en defensa del local ocupat Banc Expropiat, a la Vila de Gràcia. La fiscalia els demanava quatre anys i deu mesos de presó per a dos d’ells i tres anys per al jove restant, així com 720 euros per a tots tres. Finalment han arribat a un acord, han admès els fets i dos dels joves han acceptat un any i mig de presó per atemptat; i el tercer, quatre mesos de presó per atemptat. Tots tres hauran de pagar una multa de 315 euros per desordres públics i 60 euros per delicte lleu de lesions.

A més, s’han compromès a pagar en concepte de responsabilitat civil 1.620 euros (720 euros per a un mosso, 700 per al segon i 200 per al tercer). La pena de presó ha quedat suspesa durant dos anys si els tres joves no tornen a delinquir.

Tres agents dels Mossos van patir lesions

Els joves estaven acusats d’haver causat desordres públics i haver provocat lesions contra tres agents dels Mossos durant una manifestació en favor del Banc Expropiat. El 29 de maig del 2016, dies després que es desallotgés els ocupants del local, un grup de manifestants es va encarar amb els mossos que acordonaven l’espai.

Segons el relat dels fets que han acceptat els acusats, un dels joves va llançar una ampolla de cervesa a un agent, un altre va llançar-los un monopatí de fusta i un tercer va colpejar un mosso amb una pistola de plàstic, van causar-los així diverses lesions.