Primera victòria judicial de la Plataforma Stop Tanatori. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha admès a tràmit el recurs que havien presentat fa 10 dies en contra del projecte d’ubicar un tanatori privat en els terrenys de l’antic Happy Parc de Sants. Ara, l’Ajuntament de Barcelona té 20 dies per presentar tota la documentació de l’expedient administratiu referent a l’aprovació dels nous usos.

El plenari municipal va donar llum verda al projecte el mes de juliol amb el vot favorable de Comuns, el PSC i Barcelona pel Canvi, el vot en contra de Junts per Catalunya i l’abstenció d’ERC, Ciutadans i el PP.

Els veïns acusen el consistori d’aprovar canvis d’usos del sòl en benefici exclusiu d’una activitat privada, de la qual “no es justifica la necessitat, i que va en detriment de l’interès general“.

Per fer front a les despeses del procés judicial, la plataforma veïnal va iniciar una recollida de diners. Porten recaptats 5.000 € i calculen que en necessitaran gairebé 10.000.

El Happy Parc no va resistir l’increment del lloguer

El primer parc de boles de la ciutat va abaixar de forma definitiva les persianes el setembre del 2019. El propietari va explicar que no podia fer front al que considerava “un increment abusiu del preu del lloguer” del 300 %. L’edifici a més, és una nau que forma part del Patrimoni Arquitectònic de Barcelona.