terrasses

(ACN) El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha considerat que el nombre d’ingressos i l’ocupació a les UCI “encara és molt alta”. Ho ha dit en ser preguntat sobre si es donen les condicions per reobrir la restauració. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha reconegut que aquesta és una decisió “complicada” i ha valorat que, en tot cas, seria “millor solució” reobrir les terrasses que no pas els interiors.

Ha afegit que des del punt de vista sanitari, s’està “a la cua dels dies pitjors i queden setmanes de molta pressió als hospitals i als centres d’atenció primària”. D’altra banda, ha considerat que el termini de 14 dies és l’adequat per revisar les mesures ja que el de set pot no donar prou marge per avaluar-ne els efectes.

Reunió del Procicat aquest dijous

El Procicat es reuneix aquest dijous per decidir si les restriccions es mantenen o es pren alguna mesura per relaxar-les. La Generalitat s’inclina per mantenir-les i el vicepresident Pere Aragonès va assegurar que es prendrien les decisions seguint criteris sanitaris. Una de les propostes que hi ha sobre la taula és que les mesures es revisin cada set dies en lloc dels 14 dies actuals.