Jordi Sànchez al Tribunal Suprem

(ACN) El Tribunal Suprem ha dictat una providència en què argumenta que no és competent per autoritzar o no un debat electoral a la presó de Soto del Real, tal com demana el candidat de JxC a les eleccions generals 2019, Jordi Sànchez. El tribunal que s’encarrega del judici del procés afirma que, segons la Constitució i la Llei General Penitenciària, no és competència de l’òrgan jurisdiccional “velar pels principis que determinen l’activitat electoral”.

El Suprem també esmenta que no li pertoca fixar un determinat règim penitenciari i assenyala que la possibilitat de celebrar un debat dins la presó no suposaria una excarceració.

Per tot plegat, el Suprem li retorna la pilota a la Junta Electoral Central (JEC), que era qui havia demanat al Suprem que prengués partit. Institucions Penitenciàries ja ha desaconsellat celebrar aquest debat dins de la presó madrilenya de Soto del Real.

Dijous passat, l’àrbitre electoral va demanar al Suprem que es pronunciés sobre la petició de Jordi Sànchez i va argumentar que “l’òrgan competent per decidir si mesures com les demanades són compatibles amb l’objecte de la detenció del candidat” és la sala presidida per Manuel Marchena. Per tant, la JEC va deixar la decisió en mans de la sala que jutja els líders independentistes.