Presó de Soto del Real, als afores de Madrid

La Junta Electoral Central (JEC) deixa en mans del Tribunal Suprem la decisió sobre si autoritza o no la celebració d’un debat electoral a la presó de Soto del Real. La decisió de la Junta arriba després que el candidat de JxC a les eleccions generals del 2019, Jordi Sànchez, sol·licités fer un debat electoral a la presó madrilenya amb la resta de caps de llista el 28-A davant la impossibilitat de fer campanya electoral, ja que està en presó preventiva.

L’àrbitre electoral ha argumentat que “l’òrgan competent” per “decidir si mesures com les demanades són compatibles amb l’objecte de la detenció del candidat” és la sala presidida per Manuel Marchena, que està dirigint el judici del procés.

Diversos candidats a les eleccions generals del 2019 per Barcelona ja havien acceptat l’oferiment de Sànchez. Oriol Junqueras (ERC), Jaume Asens (En Comú Podem) i Albano Dante Fachín (Front Republicà) han dit que sí a debatre amb Jordi Sànchez (JxC) a la presó. Però Meritxell Batet (PSC), Cayetana Álvarez de Toledo (PP) i Inés Arrimadas (Cs) han rebutjat participar-hi.

Diverses propostes de mítings a la presó

A banda de la petició de Jordi Sànchez, ERC va proposar dos mítings electorals a la presó d’Alcalá-Meco, on hi ha Dolors Bassa i Carme Forcadell, i a Soto del Real, on hi ha Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

Sobre aquests dos actes, la JEC ha traspassat la responsabilitat d’autoritzar-los a la Junta Electoral Provincial de Madrid.