Just abans de Setmana Santa, l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha iniciat les tasques de neteja i condicionament de les platges per deixar-les preparades per la temporada de banys. Tractors equipats amb grans arades recorren les platges removent i regirant la sorra fins a mig metre de profunditat perquè s’airegi i els raigs del sol penetrin a l’interior i potenciïn l’efecte desinfectant. A la vegada, els operaris retiren les restes i deixalles que han quedat ensorrades a causa dels temporals d’hivern i anivellen i redistribueixen la sorra.

Un hivern complicat

El cap de servei de platges d’AMB, Daniel Palacios, ha fet balanç de l’estat de les platges l’estació passada i ha destacat que “aquest hivern va començar amb temporals molt forts i una orientació de l’onatge poc habitual“. Palacios ha especificat que l’onatge provenia del sud quan normalment és de llevant. El cap de servei de platges ha recordat que aquestes condicions van propiciar la inundació del Delta del Llobregat.

Substitució dels elements malmesos

Una altra de les tasques que es fan aquests dies és substituir els elements i el mobiliari que ha quedat malmès. S’han canviat 10 passeres, algunes papereres i diversos cartells de senyalització. Els treballs s’estan fent a les nou platges de Barcelona que registren cada any quatre milions de banyistes.

Aquesta temporada es col·locaran 150 passeres que suposen prop de 450 metres i que són models adaptats al pas de les persones amb mobilitat reduïda. Una de les novetats serà la millora dels accessos a la platja de Sant Sebastià amb noves plataformes de fusta, bancs i aparcaments per a bicicletes.

Les tasques de llaurat acabaran aquest dimecres, 10 d’abril.