Les platges de Catalunya són un atractiu aquests dies de temperatures altes i molts opten per agafar un tren de Rodalies per anar a altres indrets costaners de fora de Barcelona. Això ha fet que línies del servei que van pel litoral, com l’R1 o l’R2 Sud, s’omplin de persones que volen anar a platges del Maresme o del Baix Llobregat. Com és habitual, a l’estiu Rodalies redueix els combois en algunes línies, però manté les de més demanda, com les de la costa, però l’alta freqüència de pas no ha evitat les aglomeracions dins dels vagons, fet que impossibilitava guardar les distàncies amb la resta de persones en plena la cinquena onada de la pandèmia pel coronavirus.

Malgrat que la majoria d’usuaris duien posada la mascareta, obligatòria per agafar el transport públic, hi ha ciutadans que han lamentat les imatges. “En tot l’estiu no he anat a la platja. Ara crec que no hauria hagut de venir“, ha assegurat una dona a l’estació Barcelona-el Clot-Aragó, mentre esperava que arribés el primer tren en direcció a Montgat. “Si l’andana està així [de plena], no puc imaginar com anirem a dins del vagó“, ha afegit.

“Anem com sardines”

És dissabte al matí i, tot i que molts han matinat per evitar les hores amb més usuaris, no paren d’arribar desenes de persones amb ganes de passar un dia a la platja. Els trens passen cada 10-15 minuts, però la freqüència de pas no evita la imatge de corredisses de persones que busquen un comboi que no estigui ple, per poder-hi entrar i no haver d’esperar-se al següent. “Anem com sardines”, ha lamentat un usuari.

A banda de les aglomeracions als vagons i a les andanes, també s’han vist cues davant de les màquines que venen bitllets i a les portes d’accés a les andanes.