vagons metro

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre homes per pujar al sostre d’un comboi per fer un grafit, acció que va obligar a aturar la circulació de l’L1 del metro de Barcelona. Va passar el 18 de juliol, quan els detinguts van pujar al sostre d’un comboi a la parada de Fondo per fer la pintada. Com a conseqüència d’aquest acte, es va haver de tallar l’electricitat de la catenària pel risc de morir electrocutats.

A causa del risc que implicava la intervenció, es va sol·licitar la presència de més efectius policials i més treballadors de l’empresa de seguretat privada per tal de cobrir els accessos. L’objectiu era impedir que el grup intentés fugir per les vies i posessin en risc les seves vides i la dels usuaris dels combois.

Finalment, els van localitzar amagats al sostre de l’últim vagó i, tot i que en un principi no van fer cap cas als agents que els demanaven que baixessin, els quatre homes van acabar baixant i els van detenir per un presumpte delicte de desordres públics. Els detinguts van passar a disposició judicial al jutjat de guàrdia de Santa Coloma de Gramenet, que va ordenar la llibertat amb càrrecs de tots els detinguts.

Un altre incident amb grafiters a Canyelles

Un dia després, el 19 de juliol, es va viure una situació semblant també al metro de Barcelona. En aquest cas, dos joves van entrar al túnel de l’estació de Canyelles, de l’L3, per fer un grafit. Quan sortien del túnel, dos vigilants els van enxampar i un dels infractors els va ruixar amb gas pebre, que també va afectar quatre ciutadans que eren a prop. Un dels joves, de 27 anys, va ser identificat i la policia treballa per identificar-ne l’altre.