Can Ruti

L’Hospital Germans Trias i Pujol (Can Ruti) també ha suspès visites a pacients per la cinquena onada de la pandèmia pel coronavirus. El centre ha restringit els accessos a amics i familiars que vulguin visitar pacients ingressats a les unitats convencionals. La direcció de l’hospital ha pres aquesta decisió, explica, per contenir la transmissió del virus i per vetllar per la salut de pacients i professionals.

La restricció de les visites ha entrat en vigor aquest dissabte, 24 de juliol. Ara bé, queden exemptes de la mesura les unitats de pediatria, d’obstetrícia, medicina intensiva i covid, que mantindran els circuits i horaris que ja estaven operatius. També en queden exclosos els pacients amb la targeta Cuida’m, amb necessitat d’una tercera persona o en situació de gravetat clínica o final de vida.

Dos mesos amb totes les visites permeses

Fins aquest dissabte, les visites a pacients en aquest hospital s’han pogut fer durant menys de dos mesos, d’ençà que es van tornar a permetre. Perquè familiars i amics dels pacients puguin seguir com evolucionen, els professionals sanitaris informaran per telèfon del seu estat de salut i evolució.

L’hospital assegura que aquesta mesura es retirarà tan bon punt la situació de risc epidemiològic ho permeti.

Ajuda per parlar amb familiars per videotrucada

Per tal de donar suport als pacients que durant l’ingrés no tenen dispositius electrònics propis o competències digitals, l’hospital torna a posar en marxa el projecte @prop, una iniciativa en què infermeres ajuden a connectar per videotrucada els pacients amb els seus familiars o amics.