Els antics ocellaires de la Rambla continuen reclamant més diàleg amb l’Ajuntament de Barcelona. Aquest dimarts han tornat a denunciar que el consistori es nega a parlar amb ells i que tampoc no accepta la mediació judicial per resoldre el conflicte. De fet, aquest dijous acaba el termini per acceptar-la i els paradistes lamenten que el govern municipal “no mogui fitxa”.

Els antics ocellaires, que en principi haurien d’haver marxat aquesta primavera, podran quedar-se a la Rambla fins a l’octubre, després que la justícia admetés les mesures cautelars que van sol·licitar.

Impuls a la campanya de recollida de signatures durant l’estiu

El mes d’abril, un jutjat va acceptar que els paradistes continuessin al passeig fins acabar la recollida de signatures de la ILP per declarar les antigues ocelleries Patrimoni Cultural Immaterial. De moment n’han recollit prop de 6.000, però en necessiten 50.000 perquè la iniciativa legislativa popular tiri endavant. De cara a l’estiu volen donar-li un impuls i no descarten comptar amb cares conegudes del món cultural i social que els donin suport.

Els paradistes argumenten que les llicències estan vigents i, per això, defensen continuar a la Rambla. En canvi, l’Ajuntament considera que els permisos ja estan caducats. De fet, en la reforma de la Rambla que ha de començar durant aquest 2022, ja no es preveu que hi siguin.