Per segon any consecutiu, un grup de tions ha aparegut al barri de Ciutat Meridiana. Una tradició que sembla que ha començat a arrelar en els espais naturals que pertanyen al barri. L’any passat van ser-ne uns 40, però aquest Nadal ja són 56. Els tions de Ciutat Meridiana són especials perquè els agrada molt la natura i no són per endur-se’ls a casa. Els alimenten les famílies del barri allà on han aparegut. Per trobar-los, enguany disposen també d’un mapa en línia amb un QR.

Tions amb missatges

Els troncs de la Zona Nord ja són part del veïnat de Nou Barris, i també reivindicatius. Hi ha tions pirata, LGTBI, amb bigotis dalinians i també amb mascareta. Les entitats La Indomable i Amb Cor de Dona, encarregades d’acompanyar i tenir cura dels tions, animen aquest any les famílies a fer caretes o barretines i convertir, per art de màgia, troncs naturals en tions, sempre respectant les soques dels arbres.

“A banda d’alegrar la festa als nens, els tions ens deixen també un missatge: hem de tenir cura de la terra“, comenta Mirta Manzetti, de l’associació sociocultural La Indomable. “Aquests troncs màgics han baixat del bosc no només per cagar regals, també per dir-nos que cuidem la natura perquè és el lloc on viuen”, afegeix Manzetti.

Fer ruta en família

El compromís d’aquest grup de tions amb la natura i els espais verds del barri els ha fet baixar per segon any consecutiu a Ciutat Meridiana. Els més petits ja feia dies que els esperaven. “Dies abans d’acompanyar-los a baixar del bosc ja ens preguntaven per ells“, comenta Salvador Tormos, el ferreter de Ciutat Meridiana que ajuda també a aquest grup de tions. “Un cop els van veure, els nens es van tornar bojos i juguen a trobar-los”, afegeix. Aquest any, tenen l’ajuda d’un mapa en línia amb un QR que els localitza pels diferents espais del barri.