Infants i famílies fa dies que recorren els carrers de Ciutat Meridiana, Torre Baró i Can Cuiàs a la recerca de tions. No es tracta de les típiques caceres de tions com es van fer fa uns dies a Montjuïc. Pilar Murteira, de l’entitat Amb Cor de Dona, i Mirta Manzetti, de l’associació sociocultural La Indomable van decidir aprofitar les moltes soques d’arbres caiguts que hi havia i convertir-los en tions, amb la intenció de “generar il·lusió” entre els veïns i veïnes més petits del barri.

Un toc de màgia nadalenca

Per dur a terme la seva idea, van tenir la col·laboració de la ferreteria del Salvador Tormos. “Em van portar les fustes, les vam tallar i vam anar pel barri amb un trepant instal·lant les cares del tió”, explica en Salvador. I així van crear 18 tions, amb la seves barretines i cares somrients.

El que volíem era generar il·lusió, cosa que al nostre barri no és habitual, al nostre barri sempre es parla de com n’estem de malament. ”
Mirta Manzetti, associació cultural La Indomable

Una iniciativa contagiosa

I si la idea era generar il·lusió, ho han aconseguit. “Ens ha desbordat l’alegria dels nens, l’alegria de les famílies. Veus els infants corrent de tió en tió, cantant la cançó, deixant-los menjar…”, assegura Pilar Murteira. La iniciativa ha agradat tant que els tions, que en un principi eren només a Ciutat Meridiana, s’han anat multiplicant i estenent pels dos barris veïns, Torre Baró i Can Cuiàs. Gràcies a la implicació de les famílies ara hi ha 42 tions repartits pels tres veïnats.

Un mapa per trobar els tions

Per trobar-los és pot anar a l’aventura o seguir el mapa que va dibuixar l’Iván Martín, un altre còmplice de la Mirta i la Pilar. És un mapa mut, on, segons explica Martín, cal orientar-se buscant referències. “Volíem que la gent entrés dins la màgia i busqués. Els mateixos nens es van avisant d’on hi havia un tió, d’on n’hi havia un altre”. Un cop acabin les festes de Nadal, els tions marxaran. Però les creadores del projecte ja estan pensant en noves idees per a l’any vinent.