El centre comercial SOM Multiespais ha patit en les últimes hores el robatori de desenes de regals de la campanya “Joguines solidàries”, que es recullen a la plaça del recinte. L’església de Nou Barris, entitat organitzadora de la campanya, ha explicat que algú ha rebentat el cadenat de la caixa on es dipositaven les donacions per a famílies vulnerables. “Ens van dir que dins la caixa, situada sota un gran arbre de Nadal , només hi quedaven set o vuit regals que van deixar els lladres“, ha explicat Samuel Aran, de l’església Nou Barris. Tot i l’incident, els organitzadors de la campanya van poder repartir dijous joguines per a 500 nens i nenes, derivats de serveis socials.

La campanya s’allargarà fins passat Reis

La campanya solidària va finalitzar el 20 de desembre i hi havia diferents punts de recollida en clubs esportius i altres entitats. “Aquest any com que no ens vam poder instal·lar a la fira de la via Júlia vam decidir també fer una compra de regals per cobrir tots els perfils”, explica Aran. “Per sort, dijous cap família va quedar desatesa, però des de serveis socials potser ens fan arribar més famílies aquests dies”, afegeix. Per aquest motiu havien instal·lat diversos punts de recollida. Des de SOM Multiespai s’ha decidit allargar la campanya fins passat Reis per poder compensar la pèrdua dels regals robats.

Més furts de joguines solidàries a la ciutat

Aquest no és l’únic furt de joguines solidàries que s’ha fet aquests dies a Barcelona. Precisament, dijous al matí la Fundació Joan Salvador Gavina va denunciar un robatori al seu local del Raval, el segon en menys de dues setmanes. En aquesta ocasió, els lladres es van endur una trentena de joguines noves, telèfons, un televisor i bitllets de tren per als nens del casal.