El districte de Ciutat Vella ha obert el termini perquè veïns del Gòtic i del Raval sol·licitin subvencions per a la rehabilitació de finestres. La intenció és canviar els tancaments dels habitatges per pal·liar els efectes negatius de la contaminació acústica en la salut. Segons fonts municipals, amb aquest programa es poden beneficiar fins a 150 habitatges.

Les subvencions provenen del Pla de barris del Raval Sud i Gòtic Sud i poden arribar fins a un 90 % del cost total de les obres atenent la renda del sol·licitant. Els interessats tenen dos mesos de termini per inscriure’s en el programa.

Campanya en diferents idiomes

Per donar a conèixer el pla, el districte de Ciutat Vella ha engegat un pla de comunicació per arribar al màxim nombre de veïns. Segons explica la regidora Gala Pin, la campanya s’ha fet en diferents llengües i també es farà una mediació “amb els propietaris perquè també ho puguin demanar els llogaters”.

El pla vol reduir la contaminació acústica a dos barris -el Raval i el Gòtic- que concentren les zones de Barcelona amb els nivells de soroll ambiental més elevat. Sobretot durant les nits dels divendres i dissabtes, hi ha molt soroll provocat per la concentració de gent al voltant dels locals d’oci nocturn i la mobilitat de grups grans.

L’Organització Mundial de la Salut afirma que l’exposició a sorolls a partir de 42 decibels provoquen trastorns de la son i a partir dels 50 augmenta la probabilitat de patir hipertensió i altres afectacions cardiovasculars.